Ajánlatkérés
HU

AKTÍV PIHENÉS

Élményterápia természetkedvelőknek

A Keszthelyi hegységbe simuló - több mint 800 éves - falu Nemesvita mellett helyezkedik el az Equital, a Balaton-felvidék nyugati kapujában.

Több mint 16 hektáros területünkből több mint 4,5 hektár (azaz 45.000 négyzetméter) parkosított rész áll vendégeink rendelkezésére, amit szabadon bebarangolhatnak.

Ajánljuk Neked ezt a helyet, ha színvonalas, nyugodt környezetben, a Balaton közvetlen közelében, gyerekkel, kutyával, aktívan, természetközeli pihenésre vágysz kompromisszumok nélkül!

A Keszthelyi-hegység a túrázók számára felderítetlen régió. Fontos számunkra, hogy az egyedülálló szépségű hegység természeti értékeit megismertessük vendégeinkkel, ezért több, különböző hosszúságú és nehézségű túraútvonalat állítottunk össze vendégeink számára. Az országos kéktúra 3. (Sümeg-Keszthely) és 4. (Keszthely-Tapolca) szakasza is felettünk a Keszthelyi-hegységben halad át, erről bővebben az Országos Kéktúra hivatalos honlapján olvashatsz.

A turisták által kedvelt célpontok akár biciklivel is felfedezhetőek. Badacsony, Szent-György-hegy, Szigliget, Keszthely, Tapolca 15 kilométeren belül vannak.

Saját túraútvonalainkat vendégeink egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével el tudják érni:

Kiskör: 2,5 kilométer hosszú, könnyű túra a környező réteken - ajánljuk kutyával, gyerekekkel

Nemesvitai falu túra: 3 kilométer hosszú séta a domboldalba felkapaszkadó, hangulatos, 800 éves falu régi nemesi házai között- ajánljuk kutyával, gyerekekkel

Medvehagyma túra: 4,5 kilométeres, közepes erősségű túra a Keszthelyi hegység lankáin és erdejében, ahol gyönyörű balatoni és tanú hegyes panoráma és bőséges medvehagyma termés várja a kirándulókat.- ajánljuk kutyával, gyerekekkel

Lesence túra: közel 10 kilométeres közepes túra a Keszthelyi hegység oldalábab, hangulatos erdei utakon keresztül - ajánljuk kutyával, nagyobb gyerekekkel

Szépkilátó túra: 15 kilométeres gyalog vagy biciklis túra a Keszthelyi hegység oldalában: Útba esik az Effenpergel családi pincészet, ahol egy pohár frissítőre vendégül látnak, ha az Equitalra hivatkozol. Tovább haladva a Csodabogyós barlangot is megtalálod.  Utadat a balatoni panoráma kíséri végig. A túra végén, mielőtt visszaindulnál, egy szelet süti és kávé, vagy lángos frissít fel.

Kilátó túra: Haladó szintű közel 10 kilométeres, 3 órás erdei túra a Keszthelyi hegység tetejére, ahonnan fantasztikus Balaton-felvidéki kilátásban lesz részed.